2012-02-20 14:34:54• hírek • Póti Orsolya

Szolgáltatások széles palettája a Sabados Vet állatorvosi rendelőben

Több mint hat éve működik sikeresen a 15-ös lakónegyed környékén található Sabados Vet állatorvosi rendelő, ahol nagy szakmai felkészültségnek és felszereltségnek köszönhetően kedvenceik alapos kivizsgálásban és kezelésben részesülnek.

A praxis 2005 októberétől nyitotta kapuit, akkor még egy kisebb helyiségben. A folyamatos újításnak és a műszerpark állandó fejlesztésének köszönhetően, a praxis csapata ma már egy magas színvonalú, az európai standardoknak megfelelő rendelőbe fogadja a tulajdonosokat és kedvenceiket.

Sabados Florin és Lőrinc Előd állatorvosok, valamint Vértes Agneta asszisztensnő naprakész tudással állnak vendégeik rendelkezésére a váróteremből, betegvizsgálóból és felszerelt műtóból álló rendelőben.

Az állatorvosi rendelő szolgáltatásainak palettája rendkívül széles, Szatmár megyében talán eddig ez az egyedüli minőségi műszerekkel és speciális gépekkel felszerelt praxis. A szolgáltatások közül megemlítendőek a sebészeti beavatkozások, laborvizsgálatok, fogászati és szájhigiénés ellátások, az ortopédia, ultrahang vizsgálatok, az ambuláns betegellátás, védőoltások és féregtelenítés, tenyésztéssel és táplálkozással kapcsolatos szaktanácsadások, mikrochipes megjelölés, az állatútlevelek kiállítása, valamint az inhalációs anesztézia.

Ezek közül kiemelendő az inhalációs anesztézia, melynek során a tudat kikapcsolását illékony, belélegezhető altatószerek adásával érik el. Ehhez egy ún. altatógép szükséges, ami a gáz halmazállapotú altatószert valamint oxigént juttat az állat szervezetébe a légcsőtubuson keresztül. A modern, naprakész altatás megfelelő felszerelés és asszisztencia mellett nagyon biztonságos, ugyanis új generációs, direkt állatorvosi célra kifejlesztett felszereléssel dolgoznak. Az altatás alatt a Life Sense monitoron keresztül folyamatosan figyelni lehet bizonyos paramétereket ahhoz, hogy az altatás biztonságos legyen, és a legkisebb problémát előre jelezhesse.



Ezenkívül a rendelő speciális ultrahanggal, az Aquila Pro-val van felszerelve, valamint a Reflotron kislabor-automata segítségével végzik el a vérvizsgálatokat. Emellett elektrokauter, ultrahangos fogkőeltávolító-gép, perfúziós pompa, mikroszkóp, mikrochip olvasó, oftalmoszkóp, refraktométer és sterilizáló gép áll az orvosok rendelkezésére.

A Sabados Vet állatorvosai egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az ambuláns kezelésre és a sürgősségi helyzetek ellátására, ezért elengedhetetlen a rendelő műszerparkjának bővítése. Gyors tesztek segítségével azonnal megállapítják a különféle fertőző betegségeket, valamint a babesiosist, a kullancsok által terjesztett betegséget, mely igen gyakori megyénkben.

A rendelőhöz tartozó állatorvosi gyógyszertárból minőségi kutya- és macskaeledel, takarmány, játékok, kozmetikai termékek, és egyéb gyógyszerek is beszerezhetőek ahhoz, hogy kedvenceiket a megfelelőképpen ápolhassák, neveljék és kényeztessék.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: